Ik hou van kaas. Ik ben er echt dol op, maar het is 1 van de dingen die ik niet meer kan eten.
Dat vond ik wel jammer, maar er zijn ook wel ander opties voor vegan: zuivelvrije kaas!
Waar kan je dat krijgen? Nou, dat maak je toch gewoon zelf?
Recept
160 gram Tahini of 240 gram Sesamzaad poeder
20 gram rijstazijn
20 gram olijfolie
1/2 eetlepel oregano
1/2 eetlepel tijm
zout en peper.
1 - 2 grote eetlepels edelgistvlokken
Nodig:
Een pot om kaas in te bewaren
1. Zet de olie en azijn in de pot en mix ze door elkaar.
2. Voeg de kruiden, zout en peper toe.
3. Voeg de tahini en edelgistvlokken toe.
4. Sluit de pot en shake het hard door elkaar voor ± 2 minuten.
En voila, vegan kaas. Lekker op brood of pizzas (niet te lang in oven laten met de kaas erop).